skip to Main Content

Szúnyogháló

A szúnyogháló hasznos része az ablakoknak és az erkélyajtóknak, bejárati ajtóknak főleg nyáron, amikor a szúnyogokon kívül legyektől és egyéb éjjeli rovaroktól védi meg az otthonunkat.

Lehet rögzített, nyitható és felgördülő kivitelű. Felszerelhető nyíló, bukó ablakra, erkély és bejárati ajtóra egyaránt.

A szúnyogháló kiváló minőségű, erős, teljesen áttetsző és UV álló anyagból készül, amit fix vagy automata keretbe rakva szerelnek ablakra, tetőtéri ablakra, ajtóra és erkélyajtóra.

Fix keretes szúnyogháló ablakra

A legegyszerűbben elkészíthető és szerelhető szúnyogháló típus, mivel a szúnyogháló anyag műanyag, fa, vagy aluminium keretbe van foglalva, amit az ablakkeretre, vagy redőnysínre szerelnek.

Fix kerete miatt csak olyan ablakra ajánlott, ami befelé nyílik vagy bukik és amin nem terveznek kihajolni, kinyúlni. Leggyakoribb alkalmazási terület a mellékhelység, kamra, garázs ablaka, esetleg emeleti ablakok, ahol kizuhanás ellen is védelmet ad a rögzített szúnyogháló.

Lehúzható, rolós szúnyogháló ablakra

A szúnyogháló anyag nincs keretbe rögzítve, hanem két oldalsó sínben mozog fel és le, miközben felül egy hengerre tekeredik, mint egy roló. Lent, lehúzott állapotban beakasztással rögzül, így könnyen lehet ki és beakasztani.

Szúnyogháló ajtóra

A teraszajtóra, erkélyjtóra, bejárati ajtóra szerelhető szúnyoghálók közül a legismertebb és egyben legpraktikusabb a nyíló keretes szúnyogháló. A keret miatt erős és tartós megoldás.

A kereten kívül középen, derék magasságban van egy vízszintes merevítő, ami egyúttal segíti a nyitást és zárást is. A keret megválasztásánál törekedni kell az aluminiumra, mivel az a legtartósabb, de néhány évre a műanyag és fa keret is megfelelő választás.

A keret mindig az ajtó keret külső oldalára kerül, lehet jobbra és balra nyíló keretet szerelni , akár rugós zsanérral is.

A rolós szúnyogháló ajtóra az ablakéval megegyező módszerrel készül, azonban kényelmetlenebb megoldás, mivel fejünk felé kell nyúlni a lehúzásához és a lábunkhoz kell hajolni a felengedéséhez.

Vízszintesen elhúzható szúnyogháló ajtóra a toló ajtóhoz hasonlóan jobbról balra, vagy balról jobbra nyitható-zárható egy roló segítségével. A vezető sínek a küszöbnél és az ajtó keret tetején vannak, amiben mozogni tud a szúnyoghálót záró léc.

Back To Top